wandelroutes

Het Drentse Landschap stelt via de nieuwe website www.eindjeomindrenthe.nl haar mooiste wandelroutes gratis beschikbaar voor de smartphone of tablet. Diegenen die 4G op de smartphone hebben, kunnen gebruikmaken van de online versie met GPS-functie. Zo weet de wandelaar precies waar hij loopt en kan tevens gebruikmaken van een audiotour en  YouTubefilmpjes.

Wandelroutes op smartphone

Wandelaars in natuurgebieden van Het Drentse Landschap bleken behoefte te hebben aan wandelroutes op een smartphone. De oude wandelroutes op pdf waren niet handig in gebruik. Het Drentse Landschap heeft toen besloten om voor de mooiste wandelingen twee versies op de smartphone  aan te bieden. Wandelaars kunnen kiezen tussen een pdf-versie en een online-versie. De pdf kan bijvoorbeeld thuis al worden gedownload op de smartphone.

Online versie

Naast de pdf is er ook een online versie. Het voordeel van deze versie is dat er gebruik gemaakt kan worden van gps. Tijdens de wandeling kunt u zien waar u bent en ziet u ook meteen als u de route niet meer volgt. Verdwalen wordt zo een stuk moeilijker! Wel is het nog zo dat in Drenthe niet overal een even goed bereik is. Het is dan ook aan te raden om een gedownloade pdf achter de hand te houden.

De mooiste wandelroutes

De mooiste wandelroutes van Het Drentse Landschap zijn te vinden op eindjeomindrenthe.nl. Ze gaan door karakteristieke natuurgebieden van de natuurorganisatie. De wandelingen geven een mooi overzicht van de verschillende landschappen die de stichting beheert. Overigens zullen ook fietsroutes t.z.t. worden opgenomen. De nieuwe website is ontwikkeld door Smartmobiletour.nl / Gerard de Vries. Diegenen die een volledig overzicht willen van wandel- en fietsroutes, kunnen terecht op drentslandschap.nl.