Sport en fitness is gezond voor lijf en leden maar ook heel goed voor je hersenen. Regelmatig te bewegen helpt hersencellen te groeien en nieuwe verbindingen te maken. Daardoor blijven de frontaalkwabben goed geconserveerd. Dit gebied van de hersenen is het gebied waar het verouderingsproces zijn tol eist. Je hebt verschillende takken van Fitness.

Spinning

Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale stationaire fiets (hometrainer), waarbij muziek gebruikt wordt onder leiding van een spinninginstructeur in een fitnesscentrum.

Tijdens de workout wordt de weerstand van de fiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere een (staande of zittende) vlakke weg, een (staande of zittende) heuvel en sprints (of combinaties daarvan). Omdat er veel verschillende ritmes in een spinningles (“ride”) gebruikt worden en door de diverse zittende en staande technieken ontstaat een positief trainingseffect op hart, longen en beenspieren.

De weerstand kan per individu verschillend afgesteld worden, hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training, eventueel met gebruik van een hartslagmeter.

in het Noorden kun je terecht bij verschillende sportscholen en zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die er zijn.