Waddeneilanden

Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer.

Laat alles achter u. Letterlijk en figuurlijk. Vanaf de veerboot ziet u in de verte zeehonden op een zandplaat zonnen. In de lucht krijsen de meeuwen.
Op de Friese Waddeneilanden ervaart u rust en ruimte. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer. U kunt er eindeloos fietsen door de duinen of wandelen langs het strand.

Rust en Ruimte

Op de Friese Waddeneilanden ervaart u rust en ruimte. Bij een vakantie op één van de Wadden eilanden bent u geheel omringd door de zee en uitgestrekte duinen.

U geniet van de vele vogelgeluiden, het ruisen van de zee en de wind in het helmgras. De diversiteit aan landschappen is adembenemend. Fietsend, wandelend of paardrijdend: op de Waddeneilanden bent u in de ban van de natuur.

Een gevoel van ruimte, van oneindigheid overvalt u als bij eb de delen van de ondiepe Waddenzee droog vallen. De zee geeft haar schatten even prijs. Miljoenen schelpen schitteren in de zon. Totdat de vloed alles weer laat verdwijnen in de woeste zee.

In de Waddenzee ligt nog één eilandje. Het is het eiland Griend, nog geen 500 meter in doorsnee. Het ligt binnen de gemeentegrenzen van Terschelling, ongeveer halverwege tussen het eiland en Harlingen. Het staat bekend om het rijke vogelleven. Daarnaast is het één van de belangrijkste hoogwatervluchtplaatsen in het waddengebied. Om deze reden valt het eiland onder de Natuurbeschermingswet

texel
Texel
Vlieland
terschelling
Terschelling
ameland
Ameland
schiermonnikoog
Schiermonnikoog
Borkum
Borkum