Bezoek de wadden

Laat alles achter u. Letterlijk en figuurlijk. Vanaf de veerboot ziet u in de verte zeehonden op een zandplaat zonnen. In de lucht krijsen de meeuwen.
Op de Friese Waddeneilanden ervaart u rust en ruimte. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer. U kunt er eindeloos fietsen door de duinen of wandelen langs het strand.

Rust en Ruimte

Op de Friese Waddeneilanden ervaart u rust en ruimte. Bij een vakantie op één van de Wadden eilanden bent u geheel omringd door de zee en uitgestrekte duinen.

U geniet van de vele vogelgeluiden, het ruisen van de zee en de wind in het helmgras. De diversiteit aan landschappen is adembenemend. Fietsend, wandelend of paardrijdend: op de Waddeneilanden bent u in de ban van de natuur.

Een gevoel van ruimte, van oneindigheid overvalt u als bij eb de delen van de ondiepe Waddenzee droog vallen. De zee geeft haar schatten even prijs. Miljoenen schelpen schitteren in de zon. Totdat de vloed alles weer laat verdwijnen in de woeste zee.

In de Waddenzee ligt nog één eilandje. Het is het eiland Griend, nog geen 500 meter in doorsnee. Het ligt binnen de gemeentegrenzen van Terschelling, ongeveer halverwege tussen het eiland en Harlingen. Het staat bekend om het rijke vogelleven. Daarnaast is het één van de belangrijkste hoogwatervluchtplaatsen in het waddengebied. Om deze reden valt het eiland onder de Natuurbeschermingswet

texel

Texel

Texel heeft een veelzijdig landschap dat mooi is in alle seizoenen, schilderachtige dorpjes zoals den hoorn, Oudeschild, de Waal, Oosterend met gezellige cafés en restaurants, natuur, frisse lucht, ruimte en vele ontspanningsmogelijkheden.

meer lezen over Texel

Vlieland

Van alle Waddeneilanden ligt Vlieland het verst van het vasteland verwijderd. Zou dat de verklaring zijn voor de immense rust die van dit eiland afstraalt?

meer lezen over Vlieland

Vlieland
terschelling

Terschelling

Er is altijd wat te doen. Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd, waarvan theater- en straatfestival Oerol in juni.

meer lezen over Terschelling

Ameland

Drie kwartier varen over de Waddenzee en u bent in een andere wereld. Wat maakt Ameland als vakantie-eiland zo bijzonder? Zijn het de prachtige stranden, bossen en duinen?

meer lezen over Ameland

ameland
schiermonikoog

Schiermonnikoog

Woorden schieten haast te kort om het strand van Schiermonnikoog te beschrijven. Dit strand, waar geen eind aan lijkt te komen, is het breedste strand van Europa. En door aanslibbing vanuit de Noordzee groeit het nog steeds!

meer lezen over Schiermonnikoog

Borkum

Borkum is het eiland om te zonnebaden, om (strand-) sport activiteiten te ondernemen en om van cultuur en ontspanning te genieten. Het Ostfriesische eiland Borkum is met de veerboot vanuit de Eemshaven in slechts 50 minuten makkelijk en snel bereikbaar. !

meer lezen over Borkum

Borkum

Deel deze pagina