Vlieland

Van alle waddeneilanden ligt Vlieland het verst van het vasteland verwijderd. Zou dat de verklaring zijn voor de immense rust die van dit eiland afstraalt? Na een boottocht van ongeveer anderhalf uur, of van drie kwartier als u voor de snelle Koegelwieck kiest, zet u voet aan wal in het enige dorp: Oost-Vlieland.

In de lange, door grote bomen beschaduwde Dorpsstraat vindt u alles wat u in de vakantie nodig hebt. Gezelligheid, winkels voor uw boodschappen, restaurants met knusse terrasjes en vooral: vakantiesfeer!

Iedereen beweegt zich op Vlieland per fiets voort, auto’s zijn voor niet-eilanders niet toegestaan. Met die fiets is het bovendien ideaal om het eiland te verkennen. U kunt prachtige fietstochten maken, bijvoorbeeld naar het Posthuys aan de westkant van het eiland. Hier werd vroeger de post via Texel aangevoerd. Heen door de duinen achter het Noordzeestrand en terug langs de waddenkust.

Hoe klein Vlieland ook is, u ziet het van twee heel verschillende kanten. Waar u ook gaat, altijd wordt uw blik gevangen door het prachtige rode vuurtorentje op het Vuurboetsduin: uw baken tijdens een rustig en vreedzaam verblijf op Vlieland.

Plan je overnachting op Vlieland

WestCord Strandhotel Seeduyn
Secret Hotel Vlieland
Hotel Zeezicht Vlieland
WestCord de Wadden
Landal Vlieduyn

Hapje eten of een terrasje pakken

Restaurant de Richel

Dorpstraat 146
8899 AN Vlieland
0562 – 451414

De Herbergh van Flielant

Dorpsstraat 10
8899 AE Vlieland
0562 – 451400

Puur Vlieland – Vlieland

Dorpsstraat 83
8899 AD Vlieland
0562 451373

Aankomende evenementen op Vlieland

Momenteel zijn er geen evenementen.

Deel deze pagina