terschelling

Er is altijd wat te doen. Wie gezelligheid zoekt, zit goed op Terschelling. Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd, waarvan theater- en straatfestival Oerol in juni (‘het eiland als podium’) en de zeil- en sloepenwedstrijd Harlingen-Terschellingrace de bekendste zijn.

Ook de jachthaven in West-Terschelling is altijd goed voor een gezellige maritieme sfeer. Zo’n 450 schepen kunnen hier een plekje vinden. Misschien hebt u dezelfde zeilschepen al zien varen vanaf de veerboot, tijdens de ongeveer anderhalf uur durende overtocht vanaf Harlingen.

Schepen zijn al eeuwenlang met Terschelling verbonden. Vroeger was het eiland het centrum van het loodswezen en nog altijd is er de gerenommeerde zeevaartschool Willem Barentsz gevestigd. Deze school is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en belangrijk cartograaf Willem Barentsz, die op Terschelling geboren is.

Wilt u rust tijdens uw verblijf op de wadden, dan zit u op Terschelling óók goed. Op het 30 km lange strand is ruimte genoeg voor iedereen. De uitgestrekte duinen en polders met 70 km fietspad verwelkomen u van harte voor een gezonde fiets- of wandeltocht.

Europees natuurreservaat De Boschplaat, aan het eind van de bewoonde wereld van Terschellings dorpen en buurtschappen, is het summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. Als u er voldoende tijd voor uittrekt, kunt u helemaal tot aan de oostpunt van het eiland lopen, een tocht waarbij adembenemende vergezichten u vergezellen.

Dark Sky Terschelling

Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling is door de International Dark Sky Association uitgeroepen tot eerste Dark Sky Park van Nederland. Het buurtschap De Buren van Oosterend en Staatsbosbeheer hebben dit in het voorjaar van 2015 aangevraagd en het predicaat is nu toegekend. Dark Sky Parken zijn gebieden in de wereld waar de nachtelijke duisternis optimaal tot zijn recht komt.

Plan je overnachting op Terschelling

WestCord Aparthotel Boschrijck
Hotel Paal 8
WestCord Hotel Schylge
Secret Hotel West-Terschelling
Landal West Terschelling
Landal Kaap West

Hapje eten of een terrasje pakken

de Heeren van der Schelling

Oosterend 43
8897 HX Terschelling-Oosterend
0562 – 448780

Restaurant Caracol

Molenstraat 7
West-Terschelling
0562 – 443694

Restaurant ’t Golfje

Heereweg 22a
8891 HS Terschelling Midsland-Noord
0562 – 448105

Aankomende evenementen op Terschelling

Momenteel zijn er geen evenementen.

Deel deze pagina