Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. Met meer dan 100 programmaonderdelen laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel.
Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd.

Bekijk het programma

Een betere toekomst

Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste evenement in de Friese geschiedenis betekent. 2018 wordt niet alleen een feest, maar ook een stap naar een betere toekomst. Friezen, Nederlanders en Europeanen steken met lef de handen uit de mouwen en werken aan issues die belangrijk zijn voor toekomstige generaties.

                           Wa’t bang is foar in wiet pak, komt nea oer de sleat  

Een jaar vol oeh’s en aah’s

Op 26 en 27 januari 2018 start het Culturele Hoofdstadjaar met een spetterende opening in de provincie. Het Fries Museum eert Mata Hari en M.C. Escher, beiden afkomstig uit Leeuwarden, met een tentoonstelling van internationale allure. Ruim honderd Friese paarden schitteren in en sprookjesachtig theaterspektakel

Reusachtig prachtig

In Harlingen meren indrukwekkende zeilschepen aan tijdens een literaire editie van The Tallships Races en met de komst van de Reuzen van Royal de Luxe beleeft Nederland een primeur: de Franse Reuzen waren nooit eerder in ons land te zien. 11Fountains bezorgt Friesland een permanente Elfstedentocht.

Frisse neus halen

In Oranjewoud vormt de natuur letterlijk de concertzaal voor klassieke muziekliefhebbers.
Ondertussen belooft het Waddengebied door opzienbarende landschapskunst van Sense of Place een nieuwe ontdekking voor cultuurliefhebbers te worden en in 32 kerken komen onbekende verhalen in theatrale producties van Under de Toer tot leven. En wie na uren cultuurstrunen de nacht wil doorbrengen onder de Friese sterren, slaapt in het mooist denkbare hemelbed van Ontwakend Landschap.

Wat is er komende tijd te doen in Leeuwarden?

  • Landbouwbeurs
  • 11 december t/m 13 december in Leeuwarden

see you in 2018