< Terug naar resultaten

Lezing ‘Water en natuur in het Reestdal’

  • -
  • 18 mei 2019 Vanaf 14:00 uur
Lezing ‘Water en natuur  in het Reestdal’

Contact

Lezing ‘Water en natuur in het Reestdal’

Het Drentse Landschap houdt op zaterdagmiddag 18 mei a.s. om 14.00 uur een korte lezing en excursie over Water en Natuur in het Reestdal. Uko Vegter, hoofd afdeling Natuur en Landschap van de stichting, vertelt over de nieuwe ontwikkelingen in het prachtige beekdal. Vervolgens neemt hij u mee op een korte wandeling om alles met eigen ogen te zien. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Locatie: infocentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, De Stapel (bij De Wijk).

Ontwikkelingen Reestdal
De lezing (met veel foto’s) laat het water- en natuurbeheer in het Reestdal door de jaren heen zien. Uko vertelt over onderzoek aan de waterhuishouding en de vegetatie van het Reestdal in de jaren ’90. De herstelmaatregelen die vervolgens zijn uitgevoerd en de effecten daarvan komen ook aan bod. Niet alleen zeldzame planten maar ook otters en vlinders, zoals de zilveren maan profiteren ervan.

Tentoonstelling ‘De Bij en Wij’?
Op dit moment is er in het informatiecentrum ’t Ende ook de tentoonstelling De Bij en Wij te bekijken. De tentoonstelling geeft een inkijkje in het fascinerende leven van (honing)bijen. Daarnaast kan kennis worden opgedaan over hoe u zelf een steentje kunt bijdragen aan het behoud van bijen en insecten. Aanleiding zijn de alarmerende berichten van de achteruitgang van grote groepen insecten wereldwijd. De tentoonstelling is tot 1 november 2019 te bekijken.

Meer informatie:

  • Tijden:14:00 uur - 16:00 uur
  • Categorie:Lezing
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina