< Terug naar resultaten

lezing nieuw boek ‘mijn 1000 soorten tuin’

  • -
  • 06 april Vanaf 19:30 uur
lezing nieuw boek ‘mijn 1000 soorten tuin’

Contact

lezing nieuw boek ‘mijn 1000 soorten tuin’

In deze boeiende lezing vertelt Luc Hoogenstein over zijn nieuwe boek Mijn 1000 soortentuin: een jaar lang zoeken naar alle dieren en planten in een stadstuintje.

In tuinen leven veel meer soorten dieren en planten dan je denkt. Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen. Door de covid-epidemie was ook Luc gedwongen om thuis te werken, wat voor een ecoloog bij Natuurmonumenten niet ideaal is. Om zijn natuurbehoefte toch te vervullen ging hij in de pauzes van het werk maar op zoek naar beestjes in zijn eigen habitat. Deze zoektocht liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachting, zowel qua aantal soorten als qua bijzondere waarnemingen, met zelfs een nieuwe soort voor Nederland!

Luc Hoogenstein is bioloog, natuurfotograaf en schrijver van het boek “Mijn 1000 Soortentuin”. Hij heeft gewerkt bij o.a. Vogelbescherming en Natuurmonumenten en is momenteel werkzaam in de duurzame energiesector. Luc vertelt op innemende wijze over de soorten in zijn tuin.

De lezing is een aanrader voor elke leek én deskundige die meer wil weten over het leven in je eigen (stads)tuin. Laat je verwonderen en ga mee op avontuur in je eigen omgeving.
Het boek is deze avond te koop bij de ingang van de filmzaal.

Kosten lezing: € 5,- p.p. (op vertoon van je museumjaarkaart gratis). Ben je vriend van het Hunebedcentrum of vrijwilliger bij het Hunebedcentrum, Het Drentse Landschap óf Geopark De Hondsrug dan is deelname ook gratis. Geef dit aan bij je aanmelding.

Aanmelden is noodzakelijk

Meer informatie:

  • Tijden:19:30 uur - 21:30 uur
  • Categorie:Lezing
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:€5,
  • Tarief senior:€5,-

Deel deze pagina

Luc Hoogenstein