< Terug naar resultaten

Inspirerende Dag van de Duurzaamheid in Assen

  • -
  • 10 oktober Vanaf 13:30 uur
Inspirerende Dag van de Duurzaamheid in Assen

Contact

Inspirerende Dag van de Duurzaamheid in Assen

Het Duurzaamheidscentrum in Assen zet op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, haar deuren extra wijd open. In de ochtend gaat wethouder Gea Smith in gesprek met leerlingen van basisschool De Regenboog. In de middag is iedereen uitgenodigd om langs te komen voor informatie en activiteiten over duurzame initiatieven en oplossingen in de gemeente Assen.

Dit jaar vindt de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid plaats en daar doet het Duurzaamheidscentrum Assen natuurlijk graag aan mee. Wethouder Gea Smith trapt de dag af met een voorleesverhaal uit het boek ‘De kracht van nieuwe energie’, speciaal voor leerlingen van groep 3/4/5 van CKC De Regenboog. Daarna wordt duurzaamheid vanuit verschillende perspectieven bekeken en besproken en volgen de leerlingen verschillende workshops over dit thema.

In de middag is iedereen welkom om aan verschillende activiteiten deel te nemen. Maak kennis met het bijzondere en duurzame gebouw tijdens de openbare rondleidingen, doe mee aan de verrassende speurtochten en ontdek met experimenten meer over duurzame energie. Breng vooral ook een bezoek aan de demonstratie met elektrische voertuigen van de Hogeschool Groningen.

De inloopmiddag op de Dag van de Duurzaamheid begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Het Duurzaamheidscentrum bevindt zich aan Bosrand 2 in Assen (bezoekadres bij gebruik navigatie: Stadsbroek 11A). In het Duurzaamheidscentrum Assen werken de gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap samen met als doel om bij volwassenen en kinderen aandacht te vragen voor een duurzame samenleving

Meer informatie:

  • Tijden:13:30 uur - 16:00 uur
  • Categorie:Duurzaam
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina