< Terug naar resultaten

De Andersons – Een mooiere wereld

  • -
  • 04 november Vanaf 20:15 uur
De Andersons - Een mooiere wereld

Contact

De Andersons – Een mooiere wereld

Een mooiere wereld komt naar Roden

De nieuwe voorstelling van het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons is op donderdag 4 november om 20:15 te bewonderen in Theater Winsinghhof in Roden. ‘Een mooiere wereld’ is een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. Hoe kun je binnen alle uitdagingen van het hedendaagse leven toch speelsheid en verwondering behouden en zo bijdragen aan een mooiere wereld?

Levenskunst in turbulente tijden
Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Theaterconcert vol humor én existentiële vragen Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. Bij haar begint de zoektocht naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

Oorspronkelijke kijk op de wereld
Het gezelschap De Andersons (bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart) wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. “Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen”, schreef Hanneke Groenteman. Nouchka van Brakel noemde het duo “hartverwarmend, humorvol en ontroerend”. Eerder maakten De Andersons een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper, die recentelijk zijn zevende Zilveren Griffel won.

Meer informatie:

  • Tijden:20:15 uur - 21:15 uur
  • Categorie:Cultuur
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina