< Terug naar resultaten

Cultureel event: Drentse landgoederen in beeld

  • -
  • 31 maart Vanaf 13:00 uur
Cultureel event: Drentse landgoederen in beeld

Contact

Cultureel event: Drentse landgoederen in beeld

Drenthe kent veel landgoederen die voor een belangrijk deel het groene en cultuurhistorische landschap van de provincie bepalen. Voor het onderhoud en behoud van de tuinen en parken is onlangs de werkgroep Erfgoed Gardeners opgericht. Deze groep vrijwilligers is opgeleid om eigenaren te ondersteunen bij het specialistische groenonderhoud. De vrijwilligers komen hierdoor op bijzondere plekken en leren de (groene) geheimen van de landgoederen kennen. Wilt u ook een kijkje achter de schermen nemen? Meld u dan aan voor het event Drentse landgoederen in beeld op 31 maart op Landgoed Lemferdinge in Paterswolde.

De parken en tuinen op Drentse landgoederen vertellen een historisch verhaal en bepalen mede het karakter van een gebied. Om meer mensen hiermee kennis te laten maken organiseren Landschapsbeheer Drenthe, de Nederlandse Tuinenstichting, Het Drentse Landschap en een vrijwilliger van de werkgroep een cultureel event waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Over Lemferdinge
Lemferdinge is het oudste landgoed binnen de landgoederengordel Eelde-Paterswolde. Rondom het huis bevindt zich een bijna drie hectare groot parkbos, enkele eeuwenoude tuinen, een oude waterput en een boomgaard uit de 19e eeuw. Sinds 2003 is het landgoed Lemferdinge in bezit van Het Drentse Landschap en in gebruik als trouw- en vergaderlocatie.

Rondleiding
De middag start met ontvangst met koffie en thee en u kunt historische foto’s van het landgoed bekijken. Daarna kunt u mee met de rondleiding over het landgoed waarbij Gini Arends vertelt over de historie. Gini is de voormalige beheerder van de tuin van Lemferdinge. Van de historische tuin is nu niet veel meer aanwezig, maar dankzij de boeiende verhalen van Gini komt hij weer tot leven.

Workshop fotografie

Als u houdt van natuur en cultuur en u vindt fotograferen leuk, neem dan uw eigen camera (of telefoon) mee om onder leiding van gerenommeerd landschapsfotograaf Maarten Westmaas te speeddaten met het landgoed. In drie kwartier zwerft u over het landgoed en krijgt u tips en tricks om de schoonheid van het landgoed in beeld te brengen. Bekijk het werk van Maarten op www.maartenwestmaas.nl.

Praktische informatie
Het culturele event vindt plaats op 31 maart op Landgoed Lemferdinge, Lemferdingerlaan 2, 9761 AK in Paterswolde. U bent welkom van 13.00 – 15.30 uur en deelname is gratis. Het programma is als volgt:
13.00 uur: Ontvangst met kopje koffie/thee
13.15 uur: Speeddaten met het Landgoed, o.l.v. Landschapsfotograaf Maarten Westmaas.
14.00 uur: Rondwandeling en historische verhaal o.l.v. Gini Arends.
14.45 uur: Speeddaten met het Landgoed, o.l.v. Landschapsfotograaf Maarten Westmaas (tweede optie).
Wilt u deelnemen aan het evenement? Dan is vooraf aanmelden verplicht via www.lbdrenthe.nl/agenda-drenthe.

Het culturele event wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, de Nationale Postcode Loterij en Het Drentse Landschap.

Meer informatie:

  • Tijden:13:00 uur - 15:30 uur
  • Categorie:Congres
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina

Tuin Lemferdinge