< Terug naar resultaten

Boerderij in de buurt

Theater voor boeren, burgers en buitenlui

  • -
  • 08 september Vanaf 20:00 uur
Boerderij in de buurt

Contact

Boerderij in de buurt

De vertrouwde rol van de boer als “eigenaar en beheerder van het platteland” staat steeds meer onder druk. Regeltjes en marktverhoudingen maken het agrarische ondernemers niet gemakkelijk. Soms verandert een boerenbedrijf daardoor in een recreatieonderneming. Het interactieve theaterstuk Boerderij in de buurt, dat op 8 september wordt opgevoerd in een historische boerderij van Stichting Het Drentse Landschap, laat zien dat er op het gebied van wonen, werken en leven op het platteland van alles in beweging is. Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk, na ongeveer 45 minuten, het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen.

Theatermakers van Agrarisch Erfgoed Nederland brengen het stuk op de planken. De voorstelling op zaterdagavond 8 september sluit aan bij Culturele Zaterdag in de gemeente Aa en Hunze en is bewust gepland in het weekend van Open Monumentendag. Niet alleen omdat het boeren en eigenaren van historische boerderijen zal aanspreken, maar ook omdat het voor een groter publiek interessant is. Beleidsmakers zijn uiteraard ook welkom, want de rol van de overheid komt ook aan bod.

Centraal in de vaak humoristische voorstelling en de publieksdiscussie staat het agrarisch erfgoed. Dat de voorstelling plaatsvindt in de schuur van de oude boerderij Egberts Lent in Nieuw Annerveen geeft hieraan een extra dimensie, want in het stuk speelt een oude schuur een beslissende rol. Egberts Lent heeft zelf in de loop der jaren ook een nieuwe bestemming gekregen. In het pand hebben de huidige bewoners een B&B, is vergaderruimte te huur en is een Informatiecentrum van Het Drentse Landschap ondergebracht.

Kaarten voor Boerderij in de buurt op zaterdag 8 september zijn verkrijgbaar via de webwinkel van het Drentse Landschap. Wees er snel bij, want vol is vol!
In tegenstelling tot eerdere berichten is er alleen om 20.00 uur een voorstelling.
Egberts Lent bevindt zich aan Hunzeweg 30 in Nieuw Annerveen.
Beschermers van Stichting Het Drentse Landschap kunnen met korting naar deze voorstelling

Meer informatie:

  • Tijden:20:00 uur - 21:30 uur
  • Categorie:Voorstelling
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina