< Terug naar resultaten

40 Mijl Nachtwandeling

  • -
  • 22 juni t/m 23 juni Vanaf 19:30 uur
40 Mijl Nachtwandeling

Contact

40 Mijl Nachtwandeling

In 2017 heeft de eerste editie van de 40Mijl midzomernachtwandeling plaatsgevonden. Een unieke wandeltocht door het Dark Sky Park in de (bijna) kortste nacht van het jaar. Over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer en over de zeedijk met uitzicht op Schiermonnikoog. Een buitengewone tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland; het Lauwersmeer.

De 40Mijl tocht wordt aangeboden in drie afstanden, 40 Mijl, 40 Kilometer en voor het eerst een 25 Kilometer variant. De 40Mijl route is zelfs iets langer, deze is een uitdagende 67 kilometer!
Kenmerkend is dat de tocht veel afwisseling kent, de weidsheid van landerijen, de Waddenzee, bossen, dijken en water voeren langs idyllische en toeristische plaatsen, vissersdorpjes en Europa’s grootste “spookdorp” het militaire oefendorp Marnehuizen.

Uiteraard wordt er gezorgd voor EHBO posten, masseurs, stempelposten en versnaperingen voor de deelnemers. Wel dienen deelnemers zelf voor voldoende extra broodjes en drinken te zorgen naar eigen behoefte.
Parkeerplaatsen aanwezig bij de start

Koffie en thee en koek en cake bij de start en finish
Voeten intapen bij de start mogelijk (graag vooraf aangeven)
Onderweg is water verkrijgbaar
Diverse dranken, versnaperingen en fruit bij de scanposten
Broodjes en soep bij het rustpunt Robersum
Warm broodje bij rustpunt Garnwerd
Medaille en stempel bij de finish
Zaklantaarn en reflecterende kleding verplicht
Verkooptafel bij de start aanwezig voor deze zaken (reserveren gewenst)
De route start ’s avonds bij Camping De Waterwolf te Electra/Lauwerzijl. De 25 Kilometer variant zal starten om 22.00 uur vanaf Restaurant Suyderoogh bij Lauwersoog.

De maan is in 2018 voor 76% zichtbaar en dit geeft een mooi beeld van het natuurgebied. Het is enkele dagen na de kortste nacht. Er wordt de hele nacht doorgelopen met diverse rustpunten en informatiepunten onderweg.

Meer informatie:

  • Tijden:19:30 uur - 12:30 uur
  • Categorie:Wandelen
  • Tarief kind:€24,50
  • Tarief volwassene:€24,50
  • Tarief senior:€24,50

Deel deze pagina