Op de fotowedstrijd, die is uitgeschreven door Waterbedrijf Groningen, waterschap Hunze en Aa’s en Het Drentse Landschap, zijn enorm veel inzendingen binnengekomen. Uit alle ingezonden foto’s zijn, door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de drie genoemde organisaties, de 10 mooiste foto’s geselecteerd. De tien winnaars ontvangen twee startbewijzen voor de Hunzeloop Wandeltocht op 21 september aanstaande en twee doppers. De prijswinnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

De ingezonden foto’s hebben als onderwerp het nieuwe natuurgebied Tusschenwater. Onlangs is dit gebied verrijkt met een stalen fotoframe. De stalen lijst van 1,5 bij 1,5 meter is 180 graden draaibaar, waardoor de uitkijk op het landschap als het ware een levend schilderij wordt. Het frame zet aan tot een bewuste kijk op het gebied. Rond dat fotoframe is de fotowedstrijd uitgeschreven. De winnaars lopen mee met de Hunzeloop Wandeltocht.

De Hunzeloop wandeltocht wordt jaarlijks op de derde zaterdag van september georganiseerd door Stichting Het Drentse Landschap in samenwerking met verschillende partners. Dit wandelevenement is bedoeld voor een breed publiek. Dat betekent dat de afstanden variëren tussen 5 en 25 kilometer. De Hunzeloop wandeltocht is een mooie gelegenheid om kennis te maken met een van de nieuwste natuurgebieden van Drenthe. Je passeert tijdens de Hunzeloop behalve nieuwe natuur ook markante gebouwen. De start is aan het Achterom in Zuidlaren. Vervolgens wandel je door het nieuw ontwikkelde natuurgebied Tusschenwater (tussen Zuidlaren en de Groeve). De routes van de Hunzeloop (m.u.v. de 5 km) gaan door dit gebied. Ook kom je door gebouwen en terreinen van Waterschap Hunze en Aa’s en Waterbedrijf Groningen. Deze zijn normaal niet toegankelijk.

De verschillende afstanden maken de tocht zowel geschikt voor beginnende als geoefende wandelaars. Onderweg zijn er diverse rustposten waar je kunt genieten van de omgeving en iets kunt eten en drinken. De opbrengst van de Hunzeloop komt ten goede aan Stichting Het Drentse Landschap.

Meer informatie over de Hunzeloop Wandeltocht is te vinden op www.hunzeloopwandeltocht.nl