Tijdens de herfstvakantie van 21 t/m 29 oktober vieren Landschap Overijssel en Het Drentse Landschap in het Reestdal gezamenlijk de jaarlijkse nationale Week van het Landschap. De beide bezoekerscentra in het Reestdal organiseren diverse activiteiten, zodat er vrijwel iedere dag iets leuks te doen is.

Voor ieder wat wils

Naast een gezellig stamppottenbuffet, een interessante lezing ‘Bruggen over de Reest’ en de jaarlijkse Fruitpersdag, zijn er twee middagen met leuke activiteiten voor de kinderen. Tevens is er zowel een wandel- als een fietsexcursie door het eeuwenoude cultuurlandschap van het veelzijdige Reestdal. En vergeet ook niet de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Voor alle bezoekers is er dus volop keuze om in dit mooie landschap de kleurrijke herfst te vieren!

Informatie over de activiteiten

Op de sites www.landschapoverijssel.nl/activiteiten en www.drentslandschap.nl/activiteiten  kun je zien waar en hoe laat welke activiteit plaatsvindt. Ook zie je daar of je je moet aanmelden en of er kosten aan verbonden zijn. Iedereen is uiteraard van harte welkom bij bezoekerscentrum ’t Ende van Het Drentse Landschap in De Stapel en bij bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest, kijk wel van tevoren even wanneer de activiteiten plaatsvinden om teleurstelling van een dichte deur te voorkomen.

 

Foto  Edwin van der Kaap