Kinder Buiten Festival

Afgelopen zondag, 2 oktober, was alweer de derde editie van het Kinder Buiten Festival op Kampsheide, een van de vele mooie natuurterreinen van Stichting Het Drentse Landschap. Maar liefst 1650 mensen trotseerden de weersverwachtingen en kwamen naar het terrein bij boerderij Kamps, dat was omgetoverd tot een gezellig festivalterrein. Kinderen – en hun ouders en opa’s en oma’s! – hebben zich heerlijk vermaakt met diverse activiteiten in de buitenlucht.

 

Beverburchten bouwen, hunebedstenen gooien, verhalen luisteren in een gezellige tipi tent, klimmen en klauteren, onder leiding van echte ridders schieten met pijl en boog, een waterkompas maken en er vervolgens een route door het bos mee lopen, actief helpen bij het onderhoud van de boswal, waterfonteinen maken door hard te peddelen op de pedalen, reuzenbellen blazen, natuurpuzzels maken, knutselen met oude sokken en stenen, even uitrusten op de strobalen, kortom: er was weer voor elk wat wils! De ouderwetse fotografen legden de herinneringen vast op de gevoelige plaat. Buitenspelen maakt hongerig: aan het einde van de dag waren de gebakjes, ‘pietsa’s’ (al dan niet getopt met zevenblad), poffertjes en snert schoon op!

Ook volgend jaar organiseert Het Drentse Landschap het Kinder Buiten Festival in het kader van Oktobermaand Kindermaand: zet het alvast in de agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *