Het Duurzaamheidscentrum Assen heeft op woensdag 10 oktober een inspirerende Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. In de ochtend heeft wethouder Gea Smith een verhaal over duurzame energie voorgelezen aan leerlingen van CKC De Regenboog. In de middag was iedereen welkom om langs te komen voor informatie en activiteiten over duurzame initiatieven en oplossingen in de gemeente Assen.
Het was dit jaar de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid. Ieder jaar is aan deze dag een voorleesactie gekoppeld waarvoor speciaal een boek wordt gemaakt.

Dit jaar was het een verhalenbundel, ‘De kracht van nieuwe energie’. Wethouder Gea Smith heeft de leerlingen van groep 3/4/5 van CKC De Regenboog het verhaal ‘Bert & Jaap: Butlerbot’ voorgelezen. Vervolgens is zij met de kinderen in gesprek gegaan over duurzame toepassingen.

Een aantal leerlingen heeft zelf een duurzame oplossing bedacht en deze aan de wethouder voorgelegd. Deze ambitieuze ideeën waren onder andere het uitdelen van gratis zonnepanelen, een machine die afval uit de zee opruimt en een mini windmolen. Na het voorleesmoment hebben de leerlingen verschillende workshop gevolgd over duurzame energie en hergebruik.

In de middag konden bezoekers kennismaken met het gebouw tijdens openbare rondleidingen, meedoen met verrassende speurtochten en met experimenten meer ontdekken over duurzame energie. Eveneens kon er een bezoek gebracht worden aan een demonstratie met elektrische voertuigen.

In het Duurzaamheidscentrum Assen werken de gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap samen met als doel om bij volwassenen en kinderen aandacht te vragen voor een duurzame samenleving.
einde