hunzeloop

Vorig jaar werd de Hunzeloop wandeltocht door de maatregelen rond het Covid-virus noodgedwongen afgeblazen. Er is groen licht gegeven voor het wandelevenement op 18 september 2021. De routes, die variëren tussen de 5 en 25 kilometer, starten allen vanaf Het Achterom in Zuidlaren. Het Drentse Landschap en de samenwerkende partners zijn enorm blij dat de Hunzeloop dit jaar doorgang kan vinden. Of het evenement zonder beperkingen door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen rond het Covid-virus. Vooralsnog liggen er twee draaiboeken klaar waarbij er in geen geval afbreuk wordt gedaan aan het wandelplezier voor de deelnemers. De definitieve vergunning is overigens nog niet gegeven.

 

De Hunzeloop wandeltocht kent een eigen unieke formule. Naast een wandeling in een mooie omgeving, is er ook ruimte voor historie, cultuur en natuur. Zowel geoefende als niet geoefende lopers kunnen meedoen aan een evenement van formaat, met activiteiten onderweg die jong en oud aanspreken. De afstanden variëren tussen de 5 en 25 kilometer. De start is voor alle afstanden vanaf Het Achterom in Zuidlaren.

 

In de routes van de Hunzeloop wandeltocht editie 2021 is veel afwisseling aangebracht. Ruimte, bossen, kronkelende beken en karakteristieke heidevelden; alles wat Drenthe zo mooi maakt kom je tegen. De samenwerkingspartners, bestaande uit vele vrijwilligers, organisaties en sponsoren hebben hun medewerking inmiddels weer toegezegd. Een van de samenwerkingspartners en mede organisator Bastiaan Hollander van 1609Bold: ‘Het is een evenement rond en in Zuidlaren dat mensen letterlijk in beweging brengt. Daar dragen wij als 1609Bold graag ons steentje aan bij.’

 

Wandelen is gezond & leuk

Een wandeling maken door het bos of over de heide en genieten van de natuur is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond. Het Drentse Landschap maakt dit mogelijk doordat ze gebieden aankoopt en beschermd waardoor het nu en in de toekomst mogelijk blijft te kunnen genieten van een robuuste natuurlijke gezonde woon-, werk en leefomgeving waarin het ook heerlijk recreëren is met oog en respect voor de natuur. Inclusief alle daarin aanwezige cultuurhistorische elementen. De opbrengst van de Hunzeloop wandeltocht komt ten goede aan Het Drentse Landschap die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap.

 

De Hunzeloop wandeltocht is een jaarlijks wandelevenement dat plaatsvindt op de derde zaterdag van september. Deelname aan de loop kost 6 euro. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Beschermers van Het Drentse Landschap krijgen € 1,- korting op het inschrijfgeld. Dit geldt ook voor leden van de KWBN. Meer informatie is te verkrijgen via www.hunzeloopwandeltocht.nl. De voorinschrijving zal ook via deze site lopen.