Landgoed Overcingel is in de loop van vorig jaar, na het overlijden van Henk van Lier Lels, door zijn familie overgedragen aan Stichting Het Drentse Landschap. In de geest van de heer van Lier Lels worden de traditionele krokuswandelingen op het landgoed voortgezet. Vanwege de zachte winter worden de wandelingen dit jaar wat vroeger georganiseerd; op zaterdag 15, 22 en 29 februari én op vrijdag 21 februari. De wandelingen beginnen telkens om 14.00 uur en starten voor het hek bij landgoed Overcingel, Oostersingel 27 te Assen.

Duizenden krokussen: één prachtig groot paars bloeiend veld. De krokustuin van Overcingel is een begrip in Assen. Elk jaar trekt deze krokuspracht bezoekers richting het landgoed. IVN-Assen verzorgt al jaren krokuswandelingen op landgoed Overcingel. Deskundige IVN-gidsen nemen u tijdens de krokuswandeling mee door de tuin en vertellen onderweg over de geschiedenis van landgoed Overcingel.

Van Lier Lels
Op 16 februari 2019 overleed Henk van Lier Lels op 90-jarige leeftijd op zijn geliefde landgoed Overcingel, dat al bijna 250 jaar in de familie was. Het landgoed ligt in het centrum van Assen. Rondom het statige woonhuis ligt een wandelpark van vijf hectare en een tuin. Vanaf het moment dat Henk van Lier Lels op zijn vijftigste op Overcingel kwam wonen beschouwde hij het als zijn levenswerk om het landgoed te behouden. Hierbij maakte Van Lier Lels gebruik van alle beschermende mogelijkheden die de wet bood. Tot het eind toe bleef hij knokken voor het landgoed. Niet omdat hij het in de familie wilde houden maar omdat hij met het landgoed iets voor de Asser gemeenschap wilde betekenen. Bijvoorbeeld in het voorjaar, als de tuin van het landgoed vol met krokussen staat, en het landgoed gratis voor alle Assenaren te bezoeken is. Met de overdracht naar stichting Het Drentse Landschap is vastgelegd dat dit zo blijft.

De wandelingen zijn op zaterdag 15, 22 en 29 februari en op vrijdag 21 februari. Starttijd om 14.00 uur bij het hek vóór landgoed Overcingel, Oostersingel 27, 9401 JZ Assen. Opgave is niet nodig, deelname is gratis (al is een vrijwillige bijdrage welkom). Stevige schoenen worden aanbevolen en honden zijn niet toegestaan (ook niet aangelijnd).