In het Hunzedal, tussen het Zuidlaardermeer en het Annermoeras, ligt Tusschenwater. Een uniek samenwerkingsproject heeft geleid tot dit prachtige natuurgebied. Met dit project Tusschenwater laten verschillende betrokken partijen zien hoe functiestapeling zorgt voor een win-winsituatie. Medio 2019 is project Tusschenwater officieel afgerond. Er is een nieuw, groot natuurrijk moersasgebied ontstaan, waar drinkwaterwinning, waterberging en natuurontwikkeling én recreatie hand in hand gaan. Nu al hebben nieuwe vogels het gebied gevonden zoals de kluut en de krooneend. Ook dieren als de bever en otter krijgen de kans zich hier permanent te vestigen. Onlangs is Tusschenwater verrijkt met een stalen fotoframe. De stalen lijst van 1,5 bij 1,5 meter is 180 graden draaibaar, waardoor de uitkijk op het landschap als het ware een levend schilderij wordt. Het frame zet aan tot een bewuste kijk op het gebied. Rond dat fotoframe is een fotowedstrijd uitgeschreven.

Maak een mooie foto met of zonder het fotoframe van de uitzichten van Tusschenwater, van de diverse functies als waterwinning, waterberging en de prachtige flora en fauna in het natuurgebied en/of mensen genietend van Tusschenwater en stuur ‘m per mail aan communicatie@drentslandschap.nl

Maak kans op een startkaart inclusief dopper voor de Hunzeloop wandeltocht op 21 september. De tien mooiste foto’s worden beloond met een startkaart voor twee personen inclusief twee doppers. Inzenden kan tot en met 6 september 2019. Deelnemers mogen maximaal twee digitale foto’s inzenden per persoon. Winnaars krijgen uiterlijk 13 september persoonlijk bericht.

Met het inzenden van foto’s geeft de inzender automatisch toestemming voor een mogelijk hergebruik van de winnende foto’s in communicatiematerialen van/over Tusschenwater en de Hunzeloop wandeltocht. Over de uitslag van de fotowedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

Deze fotowedstrijd is een samenwerking tussen Waterbedrijf Groningen, Waterschap Hunze en Aa’s en Het Drentse Landschap.

Over Tusschenwater
Tusschenwater is onderdeel van de realisatie van de Hunzevisie. Deze visie is gericht op het herstel van het Hunzedal, waarbij een beeklandschap wordt gecreëerd met hoogwaardige natuur, waar ruimte is voor water, recreatie en landbouw. Tusschenwater is één van de laatste schakels naar een natuurlijk Hunzedal. Tusschenwater is een project van én financieel mogelijk gemaakt door: provincie Drenthe, Waterschap Hunze en Aa’s, gemeente Tynaarlo, Het Drentse Landschap en Waterbedrijf Groningen.