Bij het Duurzaamheidscentrum in Assen wordt binnenkort een ooievaarsnest geplaatst. Het geld voor een paal en bijbehorend nest werd vanmorgen officieel overhandigd door leerlingen van de Emmaschool uit Assen.

De leerlingen van de Emmaschool hadden actie gevoerd, zij verkochten paaseitjes, en daarmee geld ingezameld voor de kinderboerderij. Van het geld worden door de kinderboerderij van het Duurzaamheidscentrum ook nog drie nieuwe konijnenhokken neergezet. Het Duurzaamheidscentrum was erg blij met de gift.
In het Duurzaamheidscentrum wordt niet alleen aandacht gevraagd voor onderwerpen als afvalscheiding en energiebesparing, maar ook nadrukkelijk voor de natuur en de dierenwereld. Daarvoor wordt intensief samengewerkt met Stichting Het Drentse Landschap. Vanuit het Duurzaamheidscentrum wordt een onderwijsprogramma verzorgd voor alle basisschoolleerlingen in Assen. “Het nieuwe ooievaarsnest en de konijnenhokken kunnen daarin een mooie rol vervullen”, aldus Nico Meijering van de kinderboerderij.