Leerlingen Sterrenschip openen expo DCA

Leerlingen van Kindcentrum Het Sterrenschip uit Assen openden vanmorgen (woensdag 14 november) de nieuwe tentoonstelling Duurzaam Dichtbij in het Duurzaamheidscentrum Assen. De tentoonstelling sluit naadloos aan bij het beleid van de gemeente Assen om minder energie te gebruiken en over te stappen op duurzame energie.

In de interactieve tentoonstelling, bedoeld voor jong en oud, kunnen bezoekers onder meer zien hoeveel energie zonnecollectoren opleveren en welke andere alternatieven er zijn voor fossiele brandstoffen. Ook wordt er aandacht besteed aan een schoner huishouden, duurzame voeding en afvalscheiding. Speciaal voor jonge bezoekers is er een hengelspel waarbij ze ontdekken hoe je in goed samenspel met je eigen omgeving kunt wonen en leven.

De tentoonstelling is tot en met maart volgend jaar te bezoeken tijdens de openingstijden van het Duurzaamheidscentrum. Tijdens speciale doe-middagen zullen kinderen zich spelenderwijs verder verdiepen in het thema (duurzame) energie. Deze doe-middagen worden aangekondigd op de website. Het Duurzaamheidscentrum is te vinden aan de Bosrand 2 in Assen.

 

foto bijschrijft:

Leerlingen van Kindcentrum Het Sterrenschip ontdekken spelenderwijs wat duurzaam is in en rond het huis.