Afgelopen week, van zaterdag 15 tot en met zondag 23 oktober, was het de landelijke Week van het Landschap. Jong en oud konden zich vermaken met diverse activiteiten, onder het motto ‘Mooi dichtbij’. En vermaakt hebben ze zich, de bezoekers van het Duurzaamheidscentrum Assen,  een van de locaties die in Drenthe centraal stond!

 

Van vilten en een uniek diner tot een lezing over pingo ruïnes

In het Duurzaamheidscentrum kon de hele week gevilt worden. Een activiteit die doorlopend plaatsvond in de theeschenkerij en waaraan iedereen een steentje kon bijdragen. Vooral kinderen bleken het erg leuk te vinden om mee te werken aan het Mammoetpatroon, waarbij over een oppervlak van zo’n 15m2 onder andere schapenvachten van de Schoonebeker heideschapen, afkomstig van de kudde van het Doldersummerveld, werden verwerkt.

Datzelfde ras stond ook op het menu van het diner, op woensdag 19 oktober. Zo’n 50 belangstellenden genoten van mooie producten van ‘mooi dichtbij’, waaronder vlees van Het Drentse Landschap, brood en koekjes bereid met meel van Molen Woldzigt in Roderwolde en van het kaasplankje met mispelcompote van De Havixhorst. De avond was een prachtige coproductie van de partners in het Duurzaamheidscentrum: de deelnemers van Stichting Phusis hielpen ‘hulpkok’ Cor Klevering van restaurant Corhoen en zorgden voor de bediening. Bekend culinair recensent Jacques Hermus praatte de diverse gangen aan elkaar.

Ook op donderdagavond 20 oktober zat het restaurantgedeelte vol, ditmaal voor de drukbezochte lezing over pingo ruïnes die Landschapsbeheer Drenthe organiseerde.

Niet alleen tijdens de week van het landschap, maar het hele jaar door organiseert Het Drentse Landschap honderden informatieve, leerzame en leuke activiteiten voor jong en oud. Kijk op www.drentslandschap.nl/activiteiten wat er de komende tijd op de planning staat.