In het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen vindt op zaterdag 6 oktober de Global Cardboard Challenge plaats, een evenement waarbij kinderen vrij kunnen bouwen met karton.

 

De Global Cardboard Challange is een wereldwijd evenement dat kinderen de kans biedt om spelend met oud karton hun fantasieën te verwezenlijken. Doel van deze activiteit is het stimuleren van de creativiteit van kinderen en hen tegelijkertijd 21-eeuwse vaardigheden bij te brengen, zoals kritisch nadenken, het benutten van waardevolle grondstoffen en samenwerken. Op 6 oktober 2018 (vier dagen voor de Dag van de Duurzaamheid) worden er wereldwijd Cardboard Challenges georganiseerd. Voor Nederland is het Duurzaamheidscentrum dé locatie waar verrassende bouwwerken zullen verrijzen. Het evenement is een initiatief van o.a. Google, Makedo en Disney geïnspireerd op Caine’s Arcade.

 

Van 10.00 tot 12.00 uur bouwen leerlingen van de basisscholen uit Assen met om 12.00 uur de jurering van de beste bouwwerken en van 13.00 tot 16.00 uur is er vrij bouwen voor iedereen. Er is herbruikbaar karton aanwezig, maar je eigen oude karton meenemen mag natuurlijk ook.
Kom je zaterdag 6 oktober met de hele familie? Dan is het goed om te weten dat er bij het Duurzaamheidscentrum ook een kinderboerderij, een waterspeelplaats en verschillende speurtochten zijn. In het Duurzaamheidscentrum is altijd wat te doen.