Op zaterdag 15 juni stelt Jurriëns Noord (dochteronderneming van Friso Bouwgroep) samen met Stichting Het Drentse Landschap, in het kader van de jaarlijkse Dag van de Bouw, Oldengaerde in Dwingeloo open voor publiek. Jongeren met interesse voor de bouw, eindgebruikers, maar ook omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van 10:00 tot 16:00 uur, welkom om de grootschalige restauratie van het interieur van de Havezate van dichtbij te bekijken.
Op zaterdag 15 juni wordt van 10.00 tot 16.00 uur de bouwplaats opengesteld voor publiek. Tijdens de openstelling kunnen bezoekers deelnemen aan een exclusieve rondleiding over de bouwplaats. Daarnaast demonstreren de vakmensen van Jurriëns Noord de fijne kneepjes van het restauratievak en er zijn volop leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Uiteraard staat de koffie klaar! Let op; de bouwplaats is niet geschikt voor kinderwagens en mensen in een rolstoel.

In opdracht van Stichting Het Drentse Landschap realiseert Jurriëns Noord een grootschalige restauratie op havezate Oldengaerde. Begin dit jaar vond de officiële ondertekening plaats. Naar verwachting wordt het complete project in maart 2020 opgeleverd. Op dit moment werkt Jurriëns Noord aan een nieuw interieur voor het hoofdgebouw. Naast de restauratie wordt er ook gewerkt aan de verduurzaming van de havezate. Zo worden er isolerende maatregelen getroffen en wordt er wandverwarming toegepast.

Havezate Oldengaerde, oorspronkelijk uit het begin van de 15e eeuw, kreeg in 1717 zijn huidige classicistische uitstraling. Het landgoed Oldengaerde, waar de havezate deel van uitmaakt, werd in 2013 door de toenmalige eigenaren overgedragen aan Het Drentse Landschap met het doel het landgoed te behouden. Een deel van de havezate blijft als vakantiewoning in gebruik bij de oorspronkelijke eigenaren. In het andere deel komt een vergaderlocatie en op de verdieping twee kleine appartementen. In een bouwteam is het restauratieplan uitgewerkt om alle bijzondere details te behouden en het gebouw een nieuwe toekomst te geven. Tijdens de restauratiewerkzaamheden wordt er rekening gehouden met de cultuurhistorische waarden met oog voor duurzaamheid.
In 2017 en 2018 zijn door Jurriëns Noord ook werkzaamheden uitgevoerd bij Oldengaerde in Dwingeloo. In 2017 betrof het de cascorestauratie van het hoofdgebouw, de restauratie van voeg- en metselwerken, herstellen van het monumentale pannendak en het herstel van ramen, deuren en kozijnen met het daarbij horende schilderwerk. Dit project werd eind september 2017 opgeleverd. In 2018 is door Jurriëns Noord in het voormalig koetshuis een beheerderswoning gerealiseerd.