boek Rheebruggen

Al zo’n veertig jaar is Stichting Het Drentse Landschap eigenaar van Landgoed Rheebruggen. Het ligt ter hoogte van Uffelte aan de overkant van de Drentsche Hoofdvaart vlakbij Ansen. Veel mensen kennen Rheebruggen niet en degenen die het landgoed wél kennen, lijken dat het liefst voor zichzelf te houden… Het prachtige Rheebruggen hoort dan ook tot de best bewaarde geheimen van Drenthe. Historicus Bertus Boivin schreef een boek over Rheebruggen in de serie Cultuurschatten van Drenthe, een initiatief van uitgever Koninklijke Van Gorcum in Assen en Het Drentse Landschap.

 

Geschiedenis

Cultuurschat Rheebruggen beschrijft de geschiedenis van dit bijzondere landgoed die teruggaat naar de middeleeuwen. Op een hooggelegen plek aan de oever van de Olde Aa werd het ‘guyt to Rederbruggen’ gesticht.

Vanaf het jaar 1437 was de familie Van den Clooster eigenaar van Rheebruggen waar de familie rond 1555 een huis liet bouwen. De Van den Cloosters hoorden tot de oudste en invloedrijkste Drentse families. Ze woonden meer dan drieënhalve eeuw op Rheebruggen. In 1830 werd de havezate afgebroken. Op het landgoed staan nog vier monumentale oude boerderijen.

 

Aanbieding

Cultuurschat Rheebruggen is weer op voorraad bij onze beheerboerderij in Ansen. Tot 1 december 2017 is het er op maandag en woensdag af te halen voor een speciale prijs van € 5,00 per stuk (normale prijs € 7,50). Adres: beheerboerderij van Het Drentse Landschap, Rheebruggen 3, 7964 KR Ansen.

 

 

Boekgegevens

  • Titel:                      Landgoed Rheebruggen, Een goed bewaard geheim
  • Auteur:                  Bertus Boivin
  • ISBN:                    9789023247821
  • Uitgever                Koninklijke van Gorcum BV
  • Druk:                     1e
  • Aantal pagina’s: 132
  • Serie:                     Cultuurschatten van Drenthe