Vanuit Harlingen vertrekken de boten van Rederij Doeksen naar Terschelling en Vlieland. En vanuit Holwerd brengen de boten van Wagenborg u naar Ameland. Schiermonnikoog is bereikbaar met de boot van Wagenborg vanuit Lauwersoog.

Dienstregeling voor de veerdiensten tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland.
Dienstregeling van en naar Ameland
Dienstregeling van en naar Schiermonnikoog.

Wadtax

Wagenborg Watertaxi BV, onderdeel van Koninklijke Wagenborg uit Delfzijl gaat watertaxi’s inzetten.
wadtaxi
De watertaxi’s hebben een capaciteit van 12 personen en beperkte ruimte voor fietsen en bagage. De watertaxi’s zijn van het type ‘DJS High Speed Tender 1200’, door Wagenborg, Dijkstra en Kroes & Poortinga voor dit specifieke doel ontwikkeld.

De taxi’s kunnen geboekt worden via 0900-wadtaxi of www.wadtaxi.nl. De taxi’s gaan dagelijks varen tussen 06.00 en 24.00 uur. De duur van een overtocht zal ca. 20 minuten bedragen.

Hoe werkt het?

U belt de reserveringscentrale. Deze is bereikbaar tussen 06.00 en 24.00 uur. (advies: minimaal een half uur voor het door u gewenste tijdstip van vertrek)
U geeft vertrekplaats en -tijd, uw bestemming en het aantal passagiers door
op de afgesproken tijd ligt de watertaxi op de met u afgesproken vertrekplaats klaar voor uw overtocht.

Waar?

Wagenborg Watertaxi B.V. werkt met drie taxi’s, gestationeerd in Lauwersoog (veerdam) en op Ameland (veerdam). Maar… een watertaxi werkt net als een gewone taxi: als passagier bepaalt u de plaats van vertrek en aankomst. U kunt een watertaxi dus ook op aanvraag inzetten voor een snelle overtocht van of naar één van de andere Nederlandse of Duitse eilanden. Of voor een overtocht van of naar Zoutkamp, Oostmahorn of Harlingen.