MEYER WERFT is een bedrijf met traditie, die in 1795 in Papenburg op de Ems begon. In meer dan 200 jaar zijn schepen van allerlei soorten gebouwd door de experts die werken voor dit familiebedrijf.

In 1975 verhuisde de werf naar een locatie aan de rand van Papenburg. Hier werden voor de eerste keer cruiseschepen gebouwd. Al in 1986 werd de wereldberoemde Homeric gelanceerd. Vandaag is ze het laatste cruiseschip dat klassiek werd gelanceerd.

Om te kunnen concurreren met andere scheepswerven op internationale schaal, is de productie techniek permanent verbeterd. Onder meer werd in 1987 een overdekt gebouwdok gebouwd, de grootste wereldwijd op dat moment en in de vroege jaren negentig met 100 m verlengd. Tot deze dag worden de meest veeleisende passagiers- en cruiseschepen gecreëerd in deze faciliteiten.

Maar de ontwikkeling van MEYER WERFT gaat door: in 2001 is een tweede, nog grotere overdekte bouwnok besloten. Het werd gevolgd door nieuwe prefabricaties. Vooral in deze installaties, klaar voor serieproductie lasersoorten technologie. Ondertussen is ook het tweede gebouwdok verlengd. Een andere 120 m werd toegevoegd zodat de hal nu een totale lengte van 504 m heeft.

De productiegebouwen van MEYER WERFT zijn tegenwoordig een van de modernste in de scheepsbouw.