< Terug naar resultaten

Wandeling langs het boerenerf in Elp

  • -
  • 28 oktober Vanaf 11:00 uur
Wandeling langs het boerenerf in Elp

Contact

Wandeling langs het boerenerf in Elp

Op zondag 28 oktober houdt de Werkgroep Boerenerven Drenthe in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap van 11.00 – 13.00 uur een wandelexcursie langs de boerenerven in Elp. Deskundigen van de werkgroep vertellen over de geschiedenis en het gebruik van de erven rond de boerderijen, aan de hand van voorbeelden die in Elp te zien zijn. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Startlocatie: Hotel Restaurant de Koekoekshof , Hoofdstraat 1, 9442 PA Elp.

Drentse boerenerven
Het (boeren)erf is een belangrijke schakel tussen de boerderij en het landschap. Door het verdwijnen van het boerenbedrijf verdwijnt langzaam maar zeker ook het oude boerenerf en daarmee de eenheid tussen boerderij, landschap en erf. Nieuwe of oude bewoners toveren het erf om in hun persoonlijke paradijs, compleet ingericht naar steeds wisselende en elkaar snel opvolgende tuintrends. Boerenerven verworden tot wezensvreemde eilanden in het eenvoudige, harmonische Drentse landschap. Het verdwijnen van hoogstamfruit en het te pas, maar meestal te onpas, toepassen van (lei)linden op het erf spreekt boekdelen.

Werkgroep Boerenerven
In Drenthe is er een werkgroep Boerenerven actief die zich inzet voor het behoud van het traditionele, authentieke boerenerf. Vooral het belang van het behoud van de eenheid tussen boerderij, erf en landschap krijgt veel aandacht. De Werkgroep wil de mensen leren kijken, want dan kun je bewuster een keuze maken. Inheemse boomsoorten en struiken die het goed doen, de sterke, fleurige boerenbloemen, de groentetuin, dierenweitjes en flintenstraatjes, de fruitbomen die bij de grondsoort passen, ze krijgen alle aandacht. En waarom eigenlijk een haag of een hek?

Meer informatie:

  • Tijden:11:00 uur - 13:00 uur
  • Categorie:Excursie
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina

Het boerenerf in Elp