< Terug naar resultaten

The Tall Ships Races

  • -
  • 03 augustus Vanaf 00:00 uur

Contact

The Tall Ships Races

De geur van getaande zeilen en touwen, een armada van driemasters, matrozen die vanaf schepen de haven in turen, het geluid van een scheepstoeter: tijdens de Tall Ships Races Harlingen 2018 is heel Harlingen in nautische sferen.

Na twee spannende races finishen tachtig zeilschepen in Harlingen, waar ze vier dagen lang verblijven en het decor vormen van dit nautische spektakel. Met meer dan 200.000 verwachte bezoekers belooft het een groots evenement te worden. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de tall ships en genieten van de vele gratis optredens die op verschillende plekken in de stad worden gegeven.

The Sea! The Sea!
Tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 is het niet alleen matrozen die de klok slaan. Een grote rol is weggelegd voor poëzie. The Sea! The Sea!, een van de andere projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018, vindt plaats tijdens het evenement en vangt het geluid van de zee in poëzie. Dichters dwalen door het publiek en dragen gedichten voor, aan boord van de schepen worden nieuwe verhalen geschreven.

Twee races
De Tall Ships Races beginnen tijdens het Culturele Hoofdstadjaar in het Britse Sunderland. Vanuit daar zeilen de schepen naar Esbjerg, in Denemarken. De tweede race begint in Stavanger en eindigt boven Vlieland en Terschelling. Daarna varen de tall ships in parade de haven van Harlingen binnen en kan het feest in de havenstad beginnen.

Bemanning
De monumentale schepen hebben tijdens de Tall Ships Races een bijzondere bemanning: trainees uit verschillende landen tussen de 15 en 25 jaar maken tijdens de races kennis met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De trainees worden begeleid door de vaste crew.

Meer informatie:

  • Tijden:00:00 uur - 00:00 uur
  • Categorie:Watersport
  • Tarief kind:€-
  • Tarief volwassene:€-
  • Tarief senior:€-

Deel deze pagina