< Terug naar resultaten

Tentoonstelling Real Human Bodies in Assen

  • -
  • 20 april t/m 21 april Vanaf 11:00 uur
Tentoonstelling Real Human Bodies in Assen

Contact

Tentoonstelling Real Human Bodies in Assen

ANATOMISCHE TENTOONSTELLING
REAL HUMAN BODIES

Nu met nieuwe uitgebreide collectie

De nieuwste editie 2018 van de tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 250 waardevolle didactische exponaten een nog meer uitgebreide geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoekers. Deze verzameling, die nationaal en internationaal overal veel bijval geniet, bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D exhibits.

Vermeldenswaard is dat ondanks de aanzienlijke uitbreiding van de expo, de organisatoren erin geslaagd zijn om dezelfde, ongewijzigde toegangsprijzen te hanteren.
Na het succes van de tournee in 2017, biedt deze nieuwe en grotere versie van de REAL HUMAN BODIES aan de bezoekers een uitgebreidere expo met nog meer thema’s en grote complete menselijke figuren. Deze anatomische expo brengt daarbij ook verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen.
Tot voor een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.
De rondreizende tentoonstelling REAL HUMAN BODIES heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven. Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor o.a. artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is.

Nieuw dit jaar is een speciale afdeling waar aandacht wordt geschonken aan één van de meest destructieve ziektes van deze tijd : KANKER.
Verschillende types en ziektebeelden zoals tumoren worden hierbij getoond om een beter inzicht in deze ziekte, zijn oorzaken en gevolgen te verkrijgen.
Verdere onderwerpen zijn:
Skelet
Bewegingsapparaat
Hersenen en het zenuwstelsel Genitaliën
Het hart en de bloedsomloop Nieren en urinewegen
Spijsverteringsstelsel Zintuigen
Luchtwegen en longen

Bovendien is deze tentoonstelling de ideale gelegenheid discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.

De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding.

Wij willen erop wijzen dat wij echte menselijke lichamen tentoonstellen en geen plastieken imitaties, of – poppen!

Gebruik deze enige gelegenheid om deze grote, unieke tentoonstelling in uw regio te bezoeken!

Wij verheugen ons op uw bezoek.

Meer informatie:

  • Tijden:11:00 uur - 18:00 uur
  • Categorie:Beurs / Congres / Lezing
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina