< Terug naar resultaten

NL Doet – bouw mee

  • -
  • 10 maart Vanaf 10:00 uur
NL Doet – bouw mee

Contact

NL Doet – bouw mee

Vorig jaar is er een goede start gemaakt met de bouw van het grootste insectenhotel van Drenthe. Het hotel is nog niet af en je bent dan ook van harte welkom om hieraan mee te bouwen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Met elkaar werken we zo mee aan het vergroten van de biodiversiteit. Het werk is gemoedelijk en gezellig en geschikt voor alle leeftijden. Ondertussen leer je veel over de bouw van zo’n hotel, handig  voor als je thuis ook aan de slag wilt.

Deze dag is leuk voor volwassenen, en kinderen vanaf 12 jaar. Wil jij graag nieuwe mensen ontmoeten? Heb je zin in een dagje lekker buiten helpen met anderen? Of vind je het gewoon leuk om de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan voor deze actieve en gezellige dag bij het Hunebedcentrum.

Dit jaar willen we ook gaan werken aan het neerzetten van een nieuwe Neanderthaler hut in het oertijdpark van het Hunebedcentrum. De oude hut moet worden afgebroken, de omgeving moet worden opgeknapt, en een nieuwe hut gaat gebouwd worden.
De nieuwe hut willen we graag bouwen naar een model afgeleid van de ‘Terra Amata hut’. Dit model dateert van 400.000 jaar geleden en werd gebouwd door de Homo Heidelbergensis. Een voorloper van de moderne mens.

Na een dag werken staat er als het goed is een stevige impressie van een Neanderthaler hut. Je zal aan de slag gaan met o.a. takken, mos en stenen. Een ouderwets dagje buitenspelen, waarbij het eindresultaat het jaar rond bewonderd zal worden door 1.000-en museumbezoekers.

Je kunt je aanmelden op de website van NLDoet of mailen naar communicatie@hunebedcentrum.nl.

Meer informatie:

  • Tijden:10:00 uur - 16:00 uur
  • Categorie:Algemeen
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina

NL Doet