< Terug naar resultaten

Jubileum bustocht

  • -
  • 11 oktober Vanaf 09:15 uur
Jubileum bustocht

Contact

Jubileum bustocht

Stichting Het Drentse Landschap viert dit jaar haar 85-jarig jubileum, een mooie reden om speciaal voor dit jubileum een bustocht te organiseren langs de meest bijzondere natuurgebieden en erfgoed die de stichting in beheer heeft. Onderweg vertelt een deskundige gids over het beheer, waarom en hoe de stichting beheert en met welk doel. U komt op plekken waar u anders nooit zou komen.

De bustocht start op het NS station in Assen, maar u kunt ook opstappen bij het NS station in Groningen of bij de Bonte Wever in Assen. Gelieve dit aan te geven bij uw aanmelding.

De eerste stop tijdens deze bijzondere bustocht is bij boerderij Kamps, aan de rand van Assen. U krijgt hier uitleg over het beheer van ons erfgoed en gaat de boerderij bekijken. Vervolgens rijdt u via het Tumulibos en Kampsheide en de Gasterse Duinen richting Anloo en het Hunzedal waar u met eigen ogen ziet hoe nieuwe natuur heel mooi en authentiek kan zijn.

In het Hunzedal worden ook verschillende oude gebouwen bekeken waaronder de kerk en molen in Gieterveen. Daarna gaat de bus richting het Drouwenerzand en via Bronneger om door te rijden naar Borger voor de lunch.

Na de lunch gaat u richting Orvelte waar de stichting verschillende oude boerderijen in beheer heeft. Maar voor Orvelte brengt u nog een kort bezoek aan LOFAR. Hier kunt u zien hoe natuur én techniek op een hele bijzondere manier samen gaan.
Er wordt nog gezamenlijk afgesloten met thee en rond 17.30 uur bent u weer terug bij het NS station in Assen.

Meer informatie:

  • Tijden:09:15 uur - 17:30 uur
  • Categorie:Bustocht
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:€65,-
  • Tarief senior:

Deel deze pagina