< Terug naar resultaten

Jantina Hellingmolen

  • -
  • 16 juli Vanaf 10:00 uur
Jantina Hellingmolen

Contact

Jantina Hellingmolen

Net als vorig jaar heeft de Drentse Fiets4Daagse een stempel- en pleisterplaats ingericht bij Jantina Hellingmolen. Deelnemers aan de 54e editie van het fietsevenement kunnen op dinsdag 16 juli a.s. hun kaartje laten stempelen bij het molenterrein aan de Molenwijk in Aalden. De snelle fietsers zullen al rond 10.00 uur bij de molen arriveren, maar de echte drukte zal zich vooral concentreren tussen 12.00 en 14.00 uur.
Drents Jeugdorkest geeft concert

Op woensdag 17 juli is de Aeldermeul een beleefpost, waarbij de kinderen – die meedoen aan de 4KidsRoute – een opdracht moeten uitvoeren. Bijzonder is het bezoek van het Drents Jeugdorkest op 17 juli. Het zestig leden tellend jeugdorkest zal om 11.30 en 12.30 uur een optreden verzorgen. De muziek die het Drents Jeugdorkest speelt is heel gevarieerd: Mahler heeft op de lessenaar gestaan, maar ook Deep Purple, Queen en The Beatles zijn aan bod gekomen.

Daarnaast zitten er ook altijd enkele marsen en filmmuziek stukken in het repertoire Op het molenterrein kunnen de fietsers dankzij de vrijwilligers van de Vrienden van de Aeldermeul beide dagen op een gastvrij onthaal rekenen. Dat geldt uiteraard ook voor de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. Het is een uitgelezen mogelijkheid om een kijkje in en rond de molen te nemen. Uiteraard draait de molen, zijn er rondleidingen, diverse marktkramen van plaatselijke verenigingen. Naast koffie, thee en frisdranken zijn hanenpoten, wafels en tosti’s te koop en als toetje is er op dinsdag een schaafijsbar en op woensdag een ijskraam.

Meer informatie:

  • Tijden:10:00 uur - 16:00 uur
  • Categorie:Open dag
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina

Jantina Hellingmolen