< Terug naar resultaten

Het Drentse Landschap opent fotohut bij Diependal

  • -
  • 23 mrt 2018 Vanaf 15:00 uur
Het Drentse Landschap opent fotohut bij Diependal

Contact

Het Drentse Landschap opent fotohut bij Diependal

Stichting Het Drentse Landschap opent aanstaande vrijdag 23 maart om 15.00 een fotohut bij het natuurgebied Diependal/Hijkerveld. De ontvangst is in café Oranjestein, Oranje 15, 9416 TB Oranje.

Geïnspireerd door het nog steeds groeiend aantal fotografen, heeft Het Drentse Landschap op basis van een idee van vrijwilliger Johan Vos een fotohut gebouwd nabij de vogelkijkhut in Diependal. De fotohut is mede tot stand gekomen dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

15.00 uur ontvangst in café Oranjestein in Oranje
15.15 uur korte uitleg over dit project door Teddy Bezuijen
15.30 uur bezoek fotohut en openingshandeling
16.00 uur einde bijeenkomst, mogelijkheid voor nazit met drankje in café Oranjestein

Fotohutten voorzien in een groeiende behoefte, en zijn op veel plekken te huur. De fotohut bij Diependal ligt op het unieke plek vlakbij de vogelkijkhut. Via een ondergrondse gang is de hut te bereiken. Hier kunnen fotografen (maximaal 2) foto’s maken vanaf een mooi laag standpunt, vlak over het water. De hut is voorzien van fotovensters met camouflagedoek, vogels komen vaak heel dichtbij. Dit is de beste plek in Nederland voor de roodhalsfuut. Verder is er kans op goede foto’s van allerlei water en moerasvogels zoals geoorde fuut, dodaars, zomertaling, wintertaling, krakeend, roerdomp, slobeend en in het najaar visarend. Naast de hut is ook een ijsvogelwandje aanwezig. Vanaf 24 maart is de hut te boeken via de site van www.wildernistrek.nl. Tegen betaling kan men hier een dag op een heel bijzondere plaats ongestoord foto’s maken.

Meer informatie:

  • Tijden:15:00 uur - 16:15 uur
  • Categorie:Opening
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina