< Terug naar resultaten

Drive-in bioscoop EMMEN

  • -
  • 14 september Vanaf 21:00 uur
Drive-in bioscoop EMMEN

Contact

Drive-in bioscoop EMMEN

Emmen – Zet de popcorn maar vast klaar: de parkeerplaats (P-Noord) achter bioscoop Kinepolis aan het Westeind verandert vrijdag 14 september in een heuse drive-in bioscoop.

Een enorm scherm wordt opgesteld en vanuit de auto kan de klassieker Gone In 60 Seconds worden bekeken. De vertoning van de film is tevens het startschot voor het evenement Emmen on Wheels.

De open lucht bios is een samenwerking tussen de bioscoopketen, Stichting Klaar en Evenementen en de organisatie van Emmen On Wheels dat in hetzelfde weekend los barst in het hart van Emmen.

Woordvoerder en medeorganisator Janwillem Naaldenberg liep al een tijdje met idee rond. ‘Ik zocht contact met Kinepolis en legde het aan ze voor. Toevallig bleek Laurens Meijer van Emmen On Wheels zich ook bij hen al te hebben gemeld met dezelfde inval.’ Besloten werd om met zijn allen de handen ineen te slaan. Volgens Caspar Kortekaas van Kinepolis verrijst er een scherm van 4 meter hoog en 9 meter breed op het parkeerterrein. Er is ruimte voor ongeveer 1000 bezoekers. Een exacte ticketprijs moet nog worden bepaald. De film wordt waarschijnlijk vertoond zo rond 21.45 uur. ‘Dat is afhankelijk van de stand van de zon’, aldus Kortekaas. ‘Verder onderzoeken we nog of mensen het geluid via de installatie in hun auto kunnen ontvangen.

Exclusieve modellen

Overigens hoef je de film, niet vanuit je autostoel te bekijken: de organisatie overweegt nog zelf een aantal stoelen neer te zetten voor mensen die zonder heilige koe komen. Naaldenberg: ‘Of ze mogen zelf een klapstoeltje meenemen: we zijn het nog aan het bekijken.’ Naaldenberg kijkt ook nog of er leuke acties met autobedrijven valt te maken. ‘Ik denk aan enkele supercars en exclusieve modellen die we op het terrein parkeren, waar mensen met een actie of door te bieden de film in kunnen kijken.’

Nek uitsteken

Tijdens het jaarlijks terugkerende festival Emmen on Wheels wordt het centrum afgeladen met alles wat wielen heeft: van klassieke vehikels en stoere, moderne bolides tot motoren, bromfietsen, campers en vrachtwagens. Ook is er weer een stadscamping in het centrum en ook is er weer een intocht. Willem Meijer is verguld met de toevoeging van een open lucht bios aan het programma. ‘Prachtig hoe Kinepolis de nek uitsteekt. We zijn er trots op dat we dit samen op poten hebben mogen zetten: een mooi evenement dat Emmen nog verder op de kaart zal zetten.’

Meer informatie:

  • Tijden:21:00 uur - 23:00 uur
  • Categorie:Film
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina