< Terug naar resultaten

Leekstermeer Wandeltocht

  • -
  • 18 mei Vanaf 08:00 uur
Leekstermeer Wandeltocht

Contact

Leekstermeer Wandeltocht

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert de Rotaryclub Groningen-West voor de 13e keer een wandeltocht door het Gronings- en Drents landschap. Het gebied nabij het Leekstermeer, met zijn fraaie coulisselandschap en prachtige natuurgebied De Onlanden, leent zich uitstekend voor deze wandeltocht.

Er zijn 4 fraaie wandelroutes uitgezet van 10, 17½, 25 en 40 kilometer.

De twee lange routes liggen ten noorden van de A7, waar genoten kan worden van het Groninger landschap, gekenmerkt door veel weilanden met sloten als perceelsranden. Dit gebied was voorheen hoogveengebied en is ontgonnen vanaf 1600. De toen bestaande waterafvoer bestaat nog steeds: de route loopt langs Het Oude Diep, dat ooit een open verbinding had met de Lauwerszee. Het Lettelberterdiep heeft deze functie ook gehad en vormt nu een prachtig wandelgebied. Via het Leekstermeer aan de noordzijde bij paviljoen Pool kan met een fraai uitzicht over het Leekstermeer van een consumptie genoten worden om vervolgens via Lettelbert naar Leek terug te keren.

De twee korte routes lopen nabij het Leekstermeer in het prachtige waterrijke natuurgebied de Onlanden. Dit gebied is volop in ontwikkeling met ruige hooilanden, moerasbos en fungeert als boezem voor het eventuele overtollige water uit noord Drente.

Op alle routes zijn (hopelijk zonnige) terrassen van diverse cafe’s, waar een ieder zijn of haar rustpunt kan vinden. Bij start en finish en langs de routes zult u met versnaperingen en muziek worden onthaald. Alle routes zijn duidelijk bepijld.

Meer informatie:

  • Tijden:08:00 uur - 17:00 uur
  • Categorie:Wandelen
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina