< Terug naar resultaten

Groningen Swim Challenge

  • -
  • 31 aug 2019 Vanaf 05:30 uur
Groningen Swim Challenge

Contact

Groningen Swim Challenge

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemestafette van Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een uitdaging of challenge. Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook minimaal 300 euro per persoon op voor het goede doel.

En waar velen al weten hoe het evenement werkt en eruit ziet, hierbij kort de spelregels. Heel Groningen Zwemt behelst een flink aantal zwembaden waar mooie en ludieke acties worden bedacht die ertoe leiden dat – met name – kinderen geld ophalen voor het goede doel. De Swim Challenge start net als de vorige edities in Zoutkamp. Twintig teams van vijf zwemmers duiken in estafettevorm het water af en leggen in totaal zo’n 33 kilometer af. Van Zoutkamp naar de Westerhaven, hartje Groningen. Na aankomst hebben de honderd zwemmers even pauze, waarna de laatste anderhalve kilometer samen met de deelnemers van de City Swim zal worden afgelegd. Een tocht door hartje Groningen, van de Westerhaven naar de Oosterhaven. In de Oosterhaven vindt de Kids Swim plaats. Voor het eerst. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar leggen daarbij een afstand van 250 tot 750 meter af.

Ook in 2017 zal het goede doel het UMCG Kanker Researchfonds zijn! Blij verheugd zijn we met het feit dat niemand minder dan Groninger en Bayern München ster ineen Arjen Robben wederom ambassadeur is. Wie, na Bauke Mollema in 2016, ditmaal het startschot zal hanteren wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Meer informatie:

  • Tijden:05:30 uur - 17:00 uur
  • Categorie:Watersport
  • Tarief kind:
  • Tarief volwassene:
  • Tarief senior:

Deel deze pagina